Sollicitatieprocedure

1. Je solliciteert

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek. Waarom twee weken? Omdat wij iedere sollicitatie zorgvuldig bekijken en de aandacht willen geven die er ook in is gestopt. Dat kan soms iets meer tijd kosten dan je zou willen. Kom je op dit moment niet in aanmerking voor de functie of staat de juiste vacature er nu niet tussen? Stuur ons dan een open sollicitatie.

2. Het eerste contact 

Wij nemen telefonisch contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. Tijdens dit telefoongesprek kunnen we alvast kort kennismaken en kun je al je prangende vragen stellen. Dit doen we om de verwachtingen vanuit beide kanten helder te krijgen.

3. Elkaar in het echt ontmoeten

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We gaan inhoudelijk in op je CV en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. Op die manier komen we te weten of jij die enthousiaste professional bent die wij zoeken. Maar ook of de functie past bij wat jij zoekt.

4. Het tweede gesprek

Is de vonk overgeslagen?! Dan willen we je uitnodigen voor een tweede gesprek. Afhankelijk van de functie zal dit tweede gesprek bestaan uit een casusbespreking of zullen we je vragen om deel te nemen aan selectieassessment of ontwikkelassessment. In dit gesprek hebben we het ook uitgebreider over de inhoud van de functie, het team en natuurlijk over jou.

5. Wederzijds vertrouwen

Vaak zijn twee gesprekken goed genoeg om voor ons een goed beeld te krijgen. Blijkt de klik wederzijds? Dan doen wij je graag een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ben je akkoord met de aanbieding dan ontvang je van ons een aanstellingsbrief. Als nieuwe medewerker maak je tijdens de informatieve onboarding kennis met alle ins en outs via onze introductie-app. En natuurlijk; welkom bij gemeente Weststellingwerf!

© Copyright - Werken bij Weststellingwerf